Sayfalar

15 Ağustos 2013 Perşembe

Overclock Yaparken Beynini Yaktı

Adana'da 18 yaşındaki bir genç daha önce duyulmamış bir şekilde kendine zarar verdi. Şuanda adana devlet hastahanesi yoğun bakımda yatan S.T.'nin durumunun kritik olduğu belirtildi. 
S.T.'nin hikayesi şöyle; Geçen sene adana meslek lisesinden mezun olup YGS-LYS sınavlarına girdi. İstediği bir derece alamayınca bu sene tekrar hazırlanıyordu. Ama yinede çok yavaş soru çözüyordu. Bu yüzden internetten daha hızlı olabilmenin yollarını araştırırken, overclock diye bir şey olduğunu öğrendi. S.T. internetten elde ettiği verileri okudu. Ama unuttuğu birşey vardı, o bilgisayar değildi. Fakat daha fazla vakit kaybedemezdi. Zaten rakiplerinden baya geri kalmıştı. Telefonunun alarmını 3 saat sonrasına kurup uyudu. Alarm çalarken uyanıyordu tam o sırada burnunu tıkayarak BIOS ekranına giriş yaptı. Ayarları yaparken bu sırada anne M.T. odaya girince oğlu S.T.'nin durumunu gördü. Overclocktan habersiz olan anne M.T. oğlunun bayıldığını düşünerek telaşla S.T.'yi sarsmaya başladı. Uyandıramayınca göz kapaklarını kaldırdı. Anne oğlunun gözlerinde bios ekranını görünce büyük bir dehşete düştü içine cin girdi sanıp oğlunun üstüne bir kova su döktü. S.T. bu yüzden kısa devre yaptı ve beyninin bir kısmı yandı. Baba D.T. ile anne M.T. oğullarını hemen hastaneye yetiştiriler. 
Bitkisel yaşamda olan S.T.'nin durumu hala çok ciddi. Hastane doktarlarının yaptığı basın açıklamasına göre anne M.T. bilmedende olsa oğlu S.T.'nin hayatını kurtarmış. Eğer kısa devre yapmasaymış tamamen yanabilirmiş. 
S.T.'yi zamanında hastaneye yetiştirdikleri için şanslı olan aile şimdi beyin nakli bekliyor. 
Polisler ailenin ifadesini aldı ve evdeki bilgisayarı incelemek için el koydu. Polis merkezinden sızan bilgilere göre S.T.'nin overclock hakkında yanlış bilgilendiği site Türkiye'ninde en çok hit alan sitelerinden birisi. Donanımhaber Forum olduğu iddialar arasında. Site sahibi Gün Oksay ifade vermek için karakola gitti. Bu olaydan sonra yöneticiler konuya el atıp şöyle bir metin eklediler:

quote:

Yalnız şunu unutmayalım; overclock, yapan kişinin sorumluluğu altındadır ve doğabilecek sorunlardan dolayı hiç bir şekilde editörler ve site sahipleri sorumlu tutulamaz. 
.... 
.... 
.... 
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >





Yazar:GandalfvsDumbledore

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder